Fuck brugeren, jeg vil bare tjene penge..

Jeg er sikker på der sidder affiliate folk rundt omkring i det ganske land, der tænker det titlen siger. Jeg er IKKE en af dem.

Hvis man driver et website, så mener jeg man har et ansvar overfor sine brugere, og derfor ikke kan tillade sig at udsætte dem for hvad som helst.

Hvilken type reklamer kan man så tillade at udsætte sine brugere for? Ja det kan uden tvivl blive en længere debat, men den gemmer vi lige til et andet indlæg.

I dag vil jeg holde fokus på en helt bestemt reklame, som jeg er ret chorkeret over folk vælger at udsætte sine brugere for.

Det drejer sig om en reklame med titlen “Vind 1 års forbrug af daimchokolade” fra firmaet V4c.me der kan findes på affiliate netværket iqmedier

Følgende uddrag er taget direkte fra konkurrence betingelserne:

..For at tilmelde dig accepterer du at de afgivne informationer er korrekte. Det koster tolv kroner pr. modtaget SMS, du modtager 1 sms om ugen..

Jeg kunne som affiliate mand ALDRIG finde på at køre sådan en kampagne, jeg synes i bund og grund det er noget svineri at udsætte sine brugere for den slags.

Jeg synes at hvis man vælger at køre den reklame eller lignede reklamer(som koster brugeren penge), så siger man meget tydeligt: “Fuck dig, jeg vil bare tjene penge” til sine brugere.

Mener du det er i orden at vise reklamer af den type på sit website? Hvorfor, hvorfor ikke? Smid meget gerne en kommentar herunder, så vi kan få gang i debatten om hvad man kan tillade sig i forbindelse med affiliate marketing.

Jeg ved mange af jer vil sige: jamen brugerne kan jo bare læse betingelserne inden de tilmelder sig. Det er også fuldstændig rigtigt, men synes stadig ikke det er måden man behandler sine brugere på.

Husk på din hjemmeside er ikke noget værd uden brugere / besøgende, så hvorfor ikke gå glip af de håndøre denne type kampagne giver, og have glade brugere i stedet for?

Ha’ en dejlig aften 🙂

Share Button
Udgivet i Affiliate marketing
5 kommentarer til “Fuck brugeren, jeg vil bare tjene penge..
 1. Hej Søren,

  Jeg har selv en del af deres konkurrencer på min side, men de bliver nu fjernet. Havde slet ikke brugt tid på at læse betingelserne igennem. Tænkte bare at de forskellige konkurrencer var relevante for min hjemmeside, men som sagt, så bliver de nu fjernet.

  Jeg synes helt afgjort ikke at det er retfærdigt at behandle sine brugere på dem måde, især ikke når det gælder så “mange” penge (det løber i hvert fald hurtigt op i en masse penge).

  Fantastisk at du ville skrive dette indlæg og informere mig om betingelserne for disse konkurrencer.

 2. Sieg siger:

  Hej Nicolai,

  Mange tak for din kommentar, jeg er glad for at du deler din holdning med os andre.
  For at være ærlig gør det mig en lille smule stolt, at jeg har været med til at fjerne disse reklamer fra et site, håber mange flere sites følger trop.
  Held og lykke med at tjene penge på “rigtige” og mere uskyldige reklamer 🙂

 3. Hej Søren,

  Jeg har længe erstattet dem med nogle mere retfærdige og uskyldige reklamer, så nu burde det ikke længere være et problem! 😉

 4. Morten Pauch siger:

  Det er naturligvis en beslutning man tager med sig selv. Hvis man er en “rod” og blot tænker PENGE, så er man sikkert ligeglad… Der er uden tvivl folk der har den opfattelse, at det er i orden, så længe de tjener en skilling og iøvrigt, at det må være op til forbrugeren, at sætte sig ind i hvad de accepterer – lige såvel som vi må sætte os ind i de reklamer vi vælger, at påføre vore besøgende.

  Når det så er sagt, er jeg helt på din side – jeg ville aldrig “med vilje” vælge den form for reklame. Jeg mener at man kommer længst med sites der tilbyder noget man i princippet selv kunne have brug for. Så når man skriver om et emne, er det for mit vedkommende fordi jeg vil dele informationen med andre, der kan få glæde af den samtidig med at jeg måske kan tjene en skilling for mit besvær. Men jeg ville aldrig kunne forsvare sure besøgende, der kommer retur med beskyldning om at have påført dem en stor udgift til noget, de formentlig slet ikke har brug for.
  Ergo – bruger man tid på at sætte et fornuftigt website på benene med en eller anden form for nyttig information, må man også tage sig tid til at finde elementer man dels kan tjene penge på, men som samtidg kunne være til nytte for ens besøgende. I sidste ende kommer de jo måske også retur, hvis det de finder er nyttigt…

 5. Edin siger:

  Jeg havde tideligere nogle reklamer, på min side fra mikkelsenmedia. Det var akkurat sådan nogle reklamer, som den du lige har skrevet om. De selvfølgelig fjernet nu!! ;o) BTW godt indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*